Els 7 articles més llegits del curs… i vacances!
Autor: Esplais Catalans
El Som Esplai marxem de vacances fins al setembre! Carreguem piles i tornem amb més continguts, monogràfics i propostes de cara al curs vinent. Però abans us volem desvetllar quins ahn estat els 7 articles amb més visites d’aquest curs. Si no els vau poder llegir quan es van publicar, ara pot ser un bon moment per recuperar-los i compartir-los!
Bones vacances i molta #energiadelesplai!
Articles més llegits de setembre 2015 a juliol 2016
1. Ho fem perquè volem
Autora: Sònia Ricondo (esplai Xiroc)
Data de publicació: 20 de maig de 2015
Volem que l’Administració no sigui un obstacle en la nostra tasca educativa. I que les hores invertides no es tradueixin en impediments, multes, xantatges burocràtics o menyspreus per part d’aquesta
2. Ni d’aquí ni d’allà: una resposta esplaienca a certes veus excloents
Autors: Miquel Martorell i Helena Roura (esplai Turons)
Data de publicació: 6 de juny de 2016
Però les frases punyents de l’article tornen: ‘I els que li fan això no sospiten que un dia, quan sigui una mica més gran, haurà de decidir si continua plorant ella o si, per no plorar més, fa plorar la seva mare’. I penso com de cruel és presentar la nostra societat com una societat dividida, una societat on els infants han de triar a quina cultura són lleials, a quin món pertanyen.
3. Com organitzar uns campaments (en gifs de dinosaures!)
Autora: Irene Torrecilla (presidenta d’Esplais Catalans)
Data de publicació: 29 de juny de 2016
Ja arriba l’estiu i els esplais estem a punt per les activitats més màgiques i especials de tot el curs: els campaments, les colònies i les rutes! Però preparar-les és una tasca que implica hores, reunions, descobriments arqueològics oblidats a l’armari del fons de la sala de material…
4. Eleccions: arguments i fal·làcies
Autor: Eduard Fernando (membre de l’Equip de Direcció d’Esplais Catalans)
Data de publicació: 22 de setembre de 2015
En tota campanya seria desitjable sentir molts arguments, idees i propostes, això sembla que sigui demanar molt però no podem deixar de fer-ho. Una de les altres coses que seria d’obligat compliment seria no fer passar bou per bèstia grossa, és a dir confondre els arguments amb fal·làcies.
5. Entrevista a Marina Sánchez, economista i activista feminista
Autora: Marina Freixa (esplai Xiroc)
Data de publicació: 30 de maig de 2016
Malgrat no estar remunerats, el treball domèstic, el treball voluntari i el treball comunitari són imprescindibles pel manteniment de la vida humana. Tot treball que tinga com objectiu la cura de la vida, la satisfacció d’una necessitat, fa economia. Per suposat, també els esplais.
6. A l’esplai ens mullem; a l’esplai fem política!
Autor: Miquel Martorell (esplai Turons)
Data de publicació: 16 de setembre de 2016
Així doncs, què millor que l’esplai per aprendre a “mullar-nos” sense tenir por de discrepar amb els nostres interlocutors? Què millor que l’esperit assembleari per posar en pràctica un intercanvi d’opinions basat en la crítica constructiva i en la reflexió? Què millor que reconèixer que, tot i constituir un projecte comú, l’esplai parteix de la diferència i la pluralitat, i que aquestes són les autèntiques bases de la política?
7. Entrevista a Fermín Rodríguez, psicopedagog i formador de l’Escola Lliure El Sol
Autor: Víctor Yustres
Data de publicació: 9 de febrer de 2016
Seria interessant fer una reflexió sobre quins mètodes de participació apliquem i si realment aquests són apoderadors i suposen un repte valent en què, com a formador/a estic cedint poder de decisió. O si fem el que se sol fer sempre: una participació aparador, per a la foto. Volem persones que participin quan les avisem o que participin perquè volen fer-ho? Clarament, la segona. I per això hem d’apoderar les persones.
Submit a Comment