Winterschool 2013-2014
Autores: Bea Candenado i Júlia Hosta Cuy
-
Capitalism is patriarchy
-
Capitalism is border, war & national madness
-
Capitalism is environmental damage
-
Capitalism is permanent crisis
Amb aquestes 4 premisses 11 catalans i catalanes vam sortir de Catalunya direcció a Werftphul (Berlin) i durant una setmana vam estar convivint amb 120 joves de diferents països, treballant juntes i compartint idees.
El tema central del seminari d’aquest hivern era alternatives al capitalisme i idees per combatre’l. Organitzades en diversos grups de treball, vam aprofundir en les diferents vessants de la nostra vida i de la nostra quotidianitat afectades pel capitalisme; des de l’educació, fins a l’economia, passant per l’atur, la joventut, la família i la idea que ens venen de democràcia entre d’altres.
A través de dinàmiques, lectures, reflexions i debats vam adonar-nos que el sistema en que vivim ens afecta en tots els àmbits de la nostra vida, limitant constantment la nostra llibertat i influint en la justícia social.
Aquests dies també van servir per posar sobre la taula temes com el feminisme, la discriminació, la desconeixença envers el món trans, el conflicte israelià-palestí o les diferències entre les diferents realitats culturals i socials.
Així doncs, durant aquella setmana, vam poder conèixer a molts joves de regions ben diferents i que provenien d’organitzacions molt diverses. Vam poder intercanviar experiències sobre el treball que fem a les nostres respectives associacions, vam enriquir-nos de tots els debats que es van generar, i sobretot, vam poder reforçar la idea que als esplais, eduquem i fem transformació social. Eduquem i ens posicionem, perquè no som neutrals davant de les injustícies socials que ens envolten, i cal que prenguem consciència d’això i que no deixem mai de prendre part del teixit social que les combat.
Podríem dir que no vam tornar amb un remei miraculós per canviar el món però si amb idees, noves experiències i inquietuds que mica en mica ens ajudaran a seguir transformant la nostra societat.
Entrades recents
- Metodologies alternatives i innovació 24.02.2022
- Com volem que sigui la participació infantil als esplais d’Esplac? 14.01.2021
- Temps era temps… Un relat sobre l’esperit crític 24.12.2020
- Qui ocupa els espais de participació d’Esplac? Una anàlisi amb perspectiva GSDD 15.12.2020
- El barri ens acull i el lleure uneix 17.11.2020
Submit a Comment